Élet. Minőség. Természetesen.

piacter fc
2 minutes reading time (493 words)

Félmaratoni visszaszámlálás: 5

FullSizeRender-2-2

Kisiskolás koromban (régen volt) atletizáltam. Abban a kék vászon, fehér gumiorrú tornacipőben futottam, amit akkor kapni lehetett. Az évszámot nem írom ide, hogy mikor :-) . De néha a magazinokban láttam igazi menő sportcipőket, és rettenetesen vágytam rá, hogy nekem is legyen. Aztán gimnazista koromban mivel elég stréber voltam, és főleg az idegennyelvek tanulása ment jól, hozzájutottam egy német nyelvtanulási lehetőséghez Ausztriában. És az ott kapott ösztöndíjamat összegyűjtve megvettem életem első igazi sportcipőjét!

Ma már szerencsére válogathatok a különböző futócipők között. Tavasszal dolgoztam először a Saucony-nak, jelenleg pedig a Saucony Girls Hungary projektjükben vagyok táplálkozási tanácsadó. És cipőtesztelő. Türkiz cipőket tesztelek. 3 kategóriában.
 
Saucony Girls

Edzések során főleg az erdőben futok, kicsit hullámos, de kemény földutakon, illetve alkalmanként aszfalton. Erre használom a Saucony Guide10 cipőjét, ami közepes stabilitást ad, a tri-flex talpa pedig rugalmas és jól tapad. Szóval bírja a gyűrődést.

Terepfutáshoz a Peregrine7-et próbáltam ki most nyáron a Magas Tátrában. Mivel eddig nem igazán futottam igazi terepen, nagy kaland volt, és meg is lepődtem, hogy milyen utakon, patakokon, sziklákon tudtam biztonságosan, csúszkálás nélkül átjutni, annyira erős a talp tapadása. Nagyon stabilan tartja a bokámat a köves talajon is, az EVERUN ütéscsillapító rendszere pedig védi az ízületeket.

IMG 8867

A félmaratont viszont biztosan a Freedom ISO cipőben futom le. Természetesen türkizben. A nyári edzőversenyeken is ebben a kimondottam hosszú aszfaltfutásra kifejlesztett cipőben indultam. Olyan érzés, mintha semmi nem lenne a lábamon, közben pedig mégis tartja, és védi a lábat, köszönhetően az EVERUN talpnak, és a nagyon puha, de stabil felsőrésznek. 

IMG 8868

A mai menüm

Eddig 180 -200 gramm szénhidrátot ettem (CH-ként jelölöm ezután) + ha az edzésnek van extra CH igénye, de most megpróbálom néhány nap alatt fokozatosan lecsökkenteni max.150-160 grammig, hogy aztán jobban töltődjenek a glikogén raktárak az utolsó napokban. Már nem iszom koffeint és alkoholt sem. A zöld tea délután azért ma is becsúszott, elég gyilkos most a munka tempó, szombaton projekt zárul.

Reggeli: Jókenyér wellness kenyér, vajjal és zöldpaprikával, gabonakávé kókusztejjel

Tízórai: nyers karalábé + sárgarépa + málna turmix

A zöldségek legnagyobb része – bár rendkívül értékes táplálék – mégsem tartalmaz felszívódó szénhidrátot, tehát nem tartja stabilan a vércukorszintet. A karalábé és a sárgarépa viszont igen.

Ebéd: szárnyas húsgombóc paradicsommártásban, olívás barna rizzsel - rendeltem

Uzsonna: túrós zabpalacsinta (cukormentes) – ezt is rendeltem

Vacsora: zöldsaláta tonhallal és kesudióval + teljeskiőrlésű zabkenyér

Utóvacsora: kesudió lesz

A mai edzésem

Laza átmozgató futás, lélekben készülök a holnapi, verseny előtti utolsó résztávos gyilokra.

Regeneráció

  • az elmúlt éjjel 6,5 órát aludtam – mert az alvásidőm egy részében is dolgoztam, sajnos
  • nyújtottam, hengereztem
  • mágnesterápiás kezelés a talpamon és a vádlimon
  • sportmasszázson voltam, lazítani kellett a vádlimon is, meg a munka-stressz miatt beállt csuklyásizmon is

Holnap folytatás következik.

Ha tetszett amit most tőlem olvastál, kérlek oszd meg a barátaiddal, és tarts velem legközelebb is! A "Feliratkozás a blogra" gombbal értesítést kaphatsz e-mailben a jövőben megjelenő bejegyzésekről, az "Airmid nyomában" Facebook oldalamon pedig rendszeresen olvashatsz posztokat egészségmegőrzés, sport  témában.

A bejegyzésekre vonatkozó szerzői jogi nyilatkozatot a weboldal alján találod!

Köszönöm, hogy velem tartottál!

0
Félmaratoni visszaszámlálás: 4
Félmaratoni visszaszámlálás: 6

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2024. március 28. csütörtök
If you'd like to register, please fill in the username, password and name fields.

Captcha kép