Élet. Minőség. Természetesen.

piacter fc
3 minutes reading time (650 words)

Cellulitisz támadás

Cellulitisz támadás

 

 Nem lesz ilyen feneked, ha csak ülsz rajta!

Ellenben 80%-ban csak rajtad múlik, hogy a feneked formás, a bőröd pedig feszes legyen. A szépségipar és a genetika a maradék 20%-ot tudja hozzátenni. Ha meg akarsz szabadulni a narancsbőrtől, most kezdj hozzá, a haditervet itt találod! Arra intenélek azonban, hogy óvakodj a gyors megoldásoktól: a cellulitisz sem 2 hét alatt alakult ki a csípődön, így irreális elvárás, hogy 2 hét alatt el is tűnjön. Légy türelmes, következetes és kitartó!

Mi a cellulitisz és miért alakul ki?

Az izom és a bőr között felhalmozódott zsírszövet csapdába ejti a toxinokat, méreganyagokat, ezeken a területeken pang a nyirok és vérkeringés is. Ez okozza azokat a nem vágyott gödröcskéket elsősorban a fenék, a comb, a has vagy a felkar területén. Kialakulásának oka a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, kis részben a genetika, de a hormon egyensúly felbomlása is hatással lehet a megjelenésére.

A haditerv

Fentiekből logikusan következik a teendők listája is:

- El kell tüntetni a helyi zsírszövetet. És ha most azzal érvelsz, hogy Te vékony vagy, én azt válaszolom, hogy attól még lehet ott zsírszövet, ahol a problémás terület van. Hiszen ha vékony vagy, nem feltétlenül jelenti azt, hogy ideális a testzsírszázalékod is. Erről bővebben itt olvashatsz: Az ideális testösszetételről

- A csapdába került méreganyagokat ki kell szabadítani, az újak lerakódását meg kell akadályozni.

- Meg kell akadályozni, hogy további zsírszövet rakódjon le ezeken a területeken, a meglévőt pedig le kell dolgozni.

- Serkenteni kell a nyirok és vérkeingést, rendezni a hormonháztartást.

1. Méregtelenítés

A legfontosabb lépés, hiszen a felgyülemlett méreganyagokat valahogyan ki kell vezetni a szervezetből. Többféle módszer létezik, a linkre kattintva elolvashatod hogyan kezdj hozzá. Méregtelenítés lépésről lépésre

2. Folyadékfogyasztás

Az egészséges folyadék tiszta, nem tartalmaz felesleges kalóriát sem szénsavat. A jó minőségű ásványvíz oldott ásványi anyag tartalma nem több, mint 500 mg/liter. A napi folyadékigény egyénenként eltérő, de ha a cellulitiszed akarod eltüntetni, akkor a napi 2-3 liternél ne add alább. Fogyaszthatsz még gyógyteákat is, a csalánlevél vagy a lapacho fa kérgének teája például kimondottan segíti a méreganyagok kivezetését.

3. Megfelelő táplálkozás

Száműznöd kell mindenféle finomított szénhidrátot az étrendedből. Ugyanakkor a szénhidrátok nem ellenségek, sőt, csak akkor tud a szervezeted egészségesen működni, ha elegendő mennyiséget fogyasztasz belőlük. Nem többet, és nem kevesebbet. Ha meg akaradod akadályozni, hogy nem kívánt helyeken felesleges zsírszövet épüljön, akkor a szénhidrátok minőségén és napközbeni elosztásán van a hangsúly. Ezt itt olvashatod el: A szénhidrát barát vagy ellenség?

 

Az ezen a linken található étrendkiegészítők is a kívánt eredmény mielőbbi elérését támogatják: Testformálás

 

4. Mozgás!

A már meglévő zsírszöveteket le kell dolgozni, helyettük izomszövetet kell építeni!

A "Hogyan sportolj?" kérdésre itt találsz választ: A sportolásról

5. A nyirokkeringés fokozása

Otthon naponta kétszer puha szőrű kefével szárazon dörzsöld át az érintett testfelületeket. Egyébként az egész tested is átdörzsölheted, nagyszerű érzés ahogyan felpezsdül a vér és nyirokkeringés, élettel telik meg a bőröd. A szakember által végzett nyirokmasszázs is csodákra képes!  Az alábbi aromaterápiás masszázsolaj keverékkel pedig Te is naponta átdolgozhatod a kívánt területeket.

20 ml keverékhez:

10 ml szezámolaj

10 ml meggymagolaj

Cinnamomum cassia (kínai fahéj) 2 csepp

Citrus limonum (citromhéj) 4 csepp

Juniperus virginia (virginiai boróka) 4 csepp

Cupressus sempervirens (ciprus) 5 csepp

Pelargonium asperum Egypt (geránium) 5 csepp

6. A hormonháztartásod egyensúlya

El kell gondolkodnod, hogy az alábbiak közül bármelyik befolyással lehet-e a cellulitisz helyzetre, és hogyan tudsz változtatni rajta, természetes megoldást találva:

- fogamzásgátló tabletták

- hormonpótló terápiák

- hormonálisan szennyezett élelmiszerek

 

A fennmaradó 20%-ra kipróbálhatsz különböző kozmetikai kezeléseket, de ne egyedül! A cellulitisz kezelésére használt szépségipari termékek olyan hatóanyagokat is tartalmaznak, melyek adagolását minden esetben bízd szakemberre. Különben könnyen legyalulhatod a bőrt a popsidról.

 

Végezetül pedig elárulom, hogy a fotón látható forma 100%-ban saját gyártmány, és természetes. A fotót Kondoros Éva Katalin készítette róla.

 

Ha tetszett amit most tőlem olvastál, kérlek oszd meg a barátaiddal is, és legközelebb is tarts velem! Köszönöm.

A "feliratkozás a blogra" gomb megnyomásával pedig e-mail értesítést kaphatsz a jövőben megjelenő bejegyzésekről.

 

0
Női hormon harmónia gyógynövényekkel
Anyának lenni...

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2024. április 19. péntek
If you'd like to register, please fill in the username, password and name fields.

Captcha kép