Élet. Minőség. Természetesen.

piacter fc

rolam Ha bemutatkozásként megkérdeznéd tőlem, hogy mi a három legfontosabb dolog az életemben, akkor ezt válaszolnám, sorrendiség nélkül:

a szabadságom – a gondolataim és cselekedeteim szabadsága, mert e nélkül képtelen lennék létezni

az egészségem – mert e nélkül nem tudnék létezni

a szeretteim – mert nélkülük nem lenne érdemes létezni

Egy kisvárosban nőttem fel, Magyarországon. Bár a családi fészek tüzének lángja nem lobogott mindig békésen, mégis nagyon sok szeretetet kaptam a családomtól. Szüleim számomra bámulatos módon, és nagyon korán felismerték, hogy az én életem csak akkor lesz jobb, mint az övék, ha minden lehetőséget megadnak nekem a tanulásra. Sokszor ezt erejükön felül is megtették. Erősen az emlékezetembe vésődött a kép, ahogyan kislányként nyári szünetben az árok partján ülve a kerékpár támasztó rúdon hintázom, és az egyetlen esemény az, ha egy biciklis – néha dülöngélve – elhalad az utcán. A felismerés éveken át visszacsengett a fülemben: „Tanulni kell, tanulni kell, mert én meg akarom ismerni a Világot!”

Tanulni jó! Tanulni kell!
A kisvárosban kitűnő tanárok adták át nekem ismereteiket, majd Budapesten a főiskolai tanulmányaimat is befejezve - itt vonom vissza ünnepélyesen az összes átkot, amit tanáraim fejére szórtam a táplálkozástudomány és biokémia szigorlatok előtt! - a szállodaiparban és idegenforgalomban építettem szépen ívelő karrieremet. Mígnem 28 évesen, frissen házasodva rádöbbentem, hogy az egészségem romokban hever.  A sors kegyes volt hozzám, mert minden segítséget megadott, hogy meggyógyuljak: támogató társat, csodálatos doktornőt a pszichoterápiában, megértő főnökasszonyt, aki elfogadta az összes furabogár dolgomat cserébe azért, hogy a munkámat jól végeztem, egy türelmes kezelőorvost, aki rendszeresen ellenőrizte hogyan haladok a gyógyulással, és Vanját, aki segített visszaszerezni az egészségemet, és szelídségével egy új világot tárt fel előttem. 

Miután Vanja visszaköltözött családjával a szülőhazájába, kétségbeesetten kerestem, hogy akkor mi az igaz, mi a helyes út a természetes gyógymódokat hirdető számtalan lehetőség közül. Úgy döntöttem, kezembe veszem a dolgokat, és megtanulom amit csak lehet, de legalább annyit, hogy el tudjak igazodni, és ki tudjam választani, hogy mi igaz, és milyen szakember segítségére van szükségem, ha az egészségemet szeretném megőrizni.

2006-ban Budapesten az Egészségügyi és Szakképző Intézetben főigazgatói dicsérettel kaptam oklevelet, mint természetgyógyász, fitoterapeuta szakvizsgával.  Az ehhez szükséges tudást és alázatot pedig a Juglandis Kft. iskolájában szereztem meg kitűnő természetgyógyász szakemberektől. Azóta tanultam még célirányosan aromaterápiát és dietetikát is, és persze mindenfélét, ami az elmúlt években az egészségmegőrzéssel kapcsolatosan felkeltette az érdeklődésemet. A tanulás folyamatos, és soha nem ér véget, hiszen most látom igazán, hogy mennyi mindent nem tudok még!

NŐ vagyok, és feleség, egy huncut kisiskolás fiú, és egy Angyalka anyukája, aki még baba korában költözött el tőlünk a Mennyországba. Mindennapjaimat családom mellett Hashimoto „barátommal” (= autoimmun eredetű pajzsmirigy betegség) és inzulin rezisztensként élem, és úgy gondolom, hogy a saját kiegyensúlyozott életvitelemmel példát mutatok minden hozzám fordulónak. Világnézetem szerint ebben a dimenzióban átutazóban járok, és földi életem célja maga az utazás.


Nagyon élvezem ezt az utazást!

MacPherson Éva
2014. október

 

Szakmai háttér

TANULMÁNYAIM 

1996. KVIF vendéglátó szakán diplomáztam Budapesten - többek között -  ezen ismeretekből: táplálkozástudomány, élelmianyagismeret, biokémia, mikrobiológia, menütervezés, üzemi étkeztetés

2006. Az Egészségügyi Továbbképző és Szakképző Intézetben, Budapesten végeztem természetgyógyászként, mint okleveles fitoterapeutaEgészségügyi szakdolgozói működési engedélyem száma: 98225, melyet 5éves kreditpontos szakmai továbbképzési renszerben tartok fenn. Fitoterapeutaként a gyógyító táplálkozást,  a gyógynövényekkel, illóolajokkal és méhészeti termékekkel történő gyógyítást tanultam meg, valamit a Magyarországon törvényileg engedélyezett természetgyógyászati eljárások alapjait. 

2010-2011. Aromaterápiát tanultam a Panarom Aromaterapeuta Intézetben, Budapesten, különféle betegségcsoportok aromterápiával történő gyógyítását, aromaterápiás módszerek használatát az egészségmegőrzésben. 

2018. Ernahrungsbedingte Zivilisationskrankheiten, Vollwertkost - A táplálkozásfüggő civilizációs betegségek gyógyítása, Vollwertkost (= teljesértékű táplálkozás), Dr. Max Otto Bruker Intézet Lahnstein, Németország – Gesellschaft für Gesundheitsberatung, Grundlagenseminare

2018. Funkcionális táplálkozástudományi és élelmiszertudományi szakismeretek, Alkalmazott Táplálkozástudományi Nagykövet, @Táplálkozás-Beállítás, Budapest

SPORT TEVÉKENYSÉGEM

7 éves korom óta sportolok renszeresen. Sokféle sportot kipróbáltam az évek során, - torna, atlétika, röplabda, kung fu, aerobic, - de az örök szerelem a futás maradt. Mellette jógázom, cross fit edzéseket végzek, és golfozom. Futóként a legjobb eredményeim eddig: 10km 00:47:18 (41 évesen), és félmaraton 01:56:55 (44 évesen). 

 

36490077 875577819300271 7448789380912644096 n

 AJÁNLOTT ORVOSOK ÉS TERAPEUTÁK 

Dr. Csajbók Réka - fül-orr- gégész, allergológus, audiológus, homeopátiás orvos 

Dr. Nagyezsda Torbenkova - gyermekorvos, homeopata 

Dr. Major Judit - belgyógyász, endokrinológus 

Dr. Buda Bernadett, Medios Orvosi Központ – horkolás-terápia, alvás diagnosztika, esztétikai terápia specialista 

Czakó Ildikó - gyógytornász, oszteopát fizioterapeuta, oszteopát manuális terápia, McKenzie terápia, nyirokmasszázs, kineziológiai tapasz 

Csontos Márton – Hagyományos Kínai Orvoslás, akupunktúra, manuálterápia 

Hartmann Ferenc – Hagyományos Kínai Orvoslás, akupresszúra, Tuina terápia 

Sziládi Orsolya – gyógytornász, gyógymasszőr, jógaoktató 

Mohácsi Szabina – aromaterapeuta, szépségterapeuta, kozmetikus