Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/airmid/public_html/components/com_easyblog/views/entry/view.amp.php on line 283
Gyors almatorta gluténmentesen és cukor nélkül
By MacPherson Éva on 2017. március 17. péntek
Category: Táplálkozás

Gyors almatorta gluténmentesen és cukor nélkül

Ezt az almatortát bármelyik évszakban megsütheted. Gyorsan elkészül, és eddig még minden vendégem, akinek megsütöttem, elkérte a receptjét.

 

A hozzávalók

4 egész tojás

100 gramm olvasztott vaj

1 fél citrom leve

1 evőkanál stevia-inulin por (kb. 3 evőkanál eritritnek felel meg)

130 gramm darabos dió

30 gramm mazsola

fahéj

150 gramm teljeskiőrlésű zabliszt

1 bio sütőpor

6 db közepes alma meghámozva és felszeletelve (nekem 543 gramm volt) 

A tortaforma kenéséhez vaj és zabliszt.

Így készült 

Először kikevertem a tojásokat az édesítővel és a vajjal, hozzáadtam a fahéjat, a citromlevet a diót és a mazsolát. Majd a sütőporral elkevert lisztet. A legvégén pedig az almaszeleteket. Nagyon gyorsan elkészül az egész, a leghosszabb rész talán az almák meghámozása és felszeletelése benne. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 50 percig kell sütni.

A szénhidráttartalom kiszámítása

543 gramm alma 38 gramm CH

30 gramm mazsola 23 gramm CH

150 gramm zabliszt 109,5 gramm CH

A többi összetevőre nem kell szénhidrát tartalmat számolni. Ez összesen 170,5 gramm, és 8 szeletre osztottam a tortát, tehát szeletenként 21,3 gramm CH. 

Ha tetszett amit most tőlem olvastál, kérlek oszd meg a barátaiddal, és tarts velem legközelebb is! A "Feliratkozás a blogra" gombbal értesítést kaphatsz e-mailben a jövőben megjelenő bejegyzésekről, az Airmid nyomában Facebook oldalamon pedig rendszeresen olvashatsz posztokat egészségmegőrzés témában.

A bejegyzésekre vonatkozó szerzői jogi nyilatkozatot a weboldal alján találod!

Köszönöm, hogy velem tartottál!

Leave Comments