_MG_0215-Edi_20170904-201754_1

Azt hiszem elég jól bánok a szénhidrátokkal, az inzulinrezisztencia megtanított rá. Hasznát is veszem a sportnál, hiszen a cél mindkét esetben ugyanaz: a stabil vércukorszint, általa pedig a stabil teljesítmény elérése. Sokan gondolják, hogy az inzulinrezisztens étrend valami furcsa dolog. Pedig tulajdonképpen minden egészséges embernek ezek szerint az elvek szerint kellene táplálkoznia annak érdekében, hogy a szénhidrát anyagcseréje ne károsodjon, a sportolóknak meg pláne.

Ha szeretnél többet megtudni a szénhidrátokról, és hogy miért a barátaink, akkor itt elolvashatod egy korábbi bejegyzésemben.

A szénhidrát barát vagy ellenség?

iStock 000005504476 SmallAz energiát adó makronutriensek (zsír, fehérje, szénhidrát) mellett szüksége van a szervezetünknek vitaminokra, nyomelemekre, ásványianyagokra, illetve a sport miatti veszteséget is pótolni kell. Én már régóta a Forever termékeit használom a legtöbbet, elsősorban az alapanyagok minősége, a magas hatóanyag tartalom, és az összeállításuknál alkalmazott szakértelem miatt. Amikor elkezdtem a felkészülést a mostani félmaratonra, konzultáltam egy orvos barátommal, hogy pontosan mire is van szüksége a szervezetemnek ilyen terhelés mellett. Pásztor László dr., Msc. által összeállított kiegészítőknél a legfontosabb szempont a vitamin és ásványianyag pótlás mellett az ízületek védelme és regenerálása volt.

A következő termékeket szedem:

A bejegyzés végén elolvashatod a doktor úr szakmai ajánlását a sportolóknak összeállított étrendkiegészítőkről, hogy melyik termék miben segíti a szervezetet a regenerációban, és milyen hatóanyagtartalommal rendelkezik. Erre a linkre kattintva tudsz belépni az FLP webshopba - Forever étrendkiegészítők sportolóknak - ha vásárolni szeretnél belőlük. 

A mai menüm

Eddig 180 -200 gramm szénhidrátot ettem (CH-ként jelölöm ezután) + ha az edzésnek van extra CH igénye, de most megpróbálom néhány nap alatt fokozatosan lecsökkenteni max.150-160 grammig, hogy aztán jobban töltődjenek a glikogén raktárak az utolsó napokban. Eddig jól megy. Már nem iszom koffeint és alkoholt sem. Reggel és délelőtt egész jól elvagyok koffein nélkül is, de ma annyira intenzíven kellett a munkámra koncentrálnom, hogy délutánra teljesen leeresztettem, és innom kellett egy zöld teát, hogy tovább tudjak dolgozni.

Reggeli: weetabix és kókusztej + borsmenta tea

Tízórai: Nagyon gyorsan megéheztem, annyira zűrös volt a reggelem, a Lipóti Pékségben vettem Diawellness szilvalekváros papucsot. A Diawellness péksütemények szénhidrát csökkentett lisztből készülnek, és nem tartalmaznak cukrot.

Ebéd: pur-pur bagett sajtkrémmel és füstölt lazaccal, mellé zöldsaláta kukoricával, majd fél banán + málna + kókusztej turmix

Uzsonna: Kétszer uzsonnáztam, mert korai volt az ebéd, és vacsoráig 1 köztes étkezéssel nem bírtam volna ki. Két étkezés között mindig tartok legalább 2 óra szünetet, és ezzel a plusz uzsonnával pedig azt biztosítottam, hogy ne essen le a vércukorszintem vacsoráig. Az első uzsonna 1 túró rudi volt és 1 sárgabarack, a második pedig a tegnapi padlizsánkrém a teljeskiőrlésű zabpehely kenyérrel.

Vacsora:  A fotón is látható tészta zöldbanán lisztből készült, fokhagymás cukkinivel és sült lazacdarabokkal készítettem el. Az a trükk benne, hogy ez a tészta 100/38 gramm szénhidrátot tartalmaz, ellentétben a hagyományos tésztákkal, melyek 100/60 – 100/70 grammot. Az íze ugyanolyan, sőt, és gluténmentes. Itt spóroltam a szénhidráton, a vércukorszintem mégis stabil maradt.

FullSizeRender 2

Utóvacsora: natúr zabkeksz (Nairn’s oatcakes) 

A mai edzésem

Pihenőnap. Juhhéj!!!

Regeneráció

 

Holnap folytatás következik.

Ha tetszett amit most tőlem olvastál, kérlek oszd meg a barátaiddal, és tarts velem legközelebb is! A "Feliratkozás a blogra" gombbal értesítést kaphatsz e-mailben a jövőben megjelenő bejegyzésekről, az "Airmid nyomában" Facebook oldalamon pedig rendszeresen olvashatsz posztokat egészségmegőrzés, sport  témában.

A bejegyzésekre vonatkozó szerzői jogi nyilatkozatot a weboldal alján találod!

A fotót a borítón Kondorosi Éva Katalin készítette rólam.

Köszönöm, hogy velem tartottál!

Itt olvashatod a sportolóknak ajánlott étrendkiegészítők részletes leírását,

és a  linket a webáruházhoz .

 

FLP készítmények használata sportolóknál.  

Pásztor László dr., MSc.

_____________________________________________________________________

           A készítmények rendszeres használatát ajánlom  minden sport esetében, ahol futás van, mindenhol, ahol az egyes izületek túlzottan vannak igénybe véve, gyakran egyoldalúan: futás, golf, foci, jégkorong, kajak-kenu, atlétika, fallabda stb. Az adagolás és az egyes készítmények kombinálása változó az szerinthogy

-  milyen jellegű a sportoló szervezetének a megterhelése  (viszonylag rövid idő alatt nagy megterhelés,vagy folyamatos, változó intenzitásu megterhelés), 

-  milyen felkészülési fázisban van a sportoló. (edzés, verseny, verseny után).

 

A.  Az izületek, csontok, porcok védelme, mozgékonyság biztosítása

 

1. F o r e v e r   F r e e d o m : 

izületi tápláló „erő”. A sportolóknak megelőzésként ajánljuk, mivel izületeik komoly megterhelésnek vannak kitéve.

Összetétele:

- chondroitin szulfát: a porcok újraképződését segíti, gyógyszerként is használják.

- fruktóz-amin: szintén  a porcok újraképződését segíti.

- metylszulfonyl-metán (MSM): fájdalomcsillapító és gyulladásgátló hatású. Magas kén tartalmú anyag. A kén nélkülözhetlen a kötőszövet és a porcok megfelelő működéséhez. Nagyon kevés módon juthatunk kénhez, főleg a nagyon keserű íze miatt.

- C-vitamin: védi a porcokat a kopás ellen.

A négy tartozék hatását komoly mértékben növeli az aloe vera, annak szinergikus hatása.

Adagolás: 2x naponta  0.5 dcl, megterhelés és/vagy izületifájdalom esetében 2x naponta 1 dcl.

Összetevők: Aloe Vera (Aloe barbadensis levél) gél (89%), stabilizátor (szorbit), természetes narancslé sűrítmény (2,39%), fruktóz, glükózamin szulfát, kondroitin szulfát, természetes narancs aroma, metil-szulfonil-metán (MSM), antioxidáns (aszkorbinsav), étkezési sav (citromsav), tartósítószer (nátrium benzoát), antioxidans (E vitamin)

Tápanyag/ hatóanyag tartalom

ajánlott napi mennyiségben
2 x 50 ml

 100 g-ban

 Energia tartalom

 122kJ (29 kcal)

 127 kJ (30kcal)

 zsír (g)
 ebből telített zsírsavak (g)

 0
 0

 0
 0

 szénhidrát (g)
 ebből cukor (g)

 6,24
 2,9

 6,5
 3,0

 fehérje (g)

 1,2

 1,3

 só (g)

 0,3

 0,3

 Aloe Vera gél (g)

 89,0

 92,5

 Glükózamin-szulfát (mg)

 625

 650

 Kondroitin szulfát (mg)

 500

 500

 Metilszulfonil-metán (mg)

 312,4

 325

 

A termék rákfélékből (rák, homár) származó összetevőt is tartalmaz.

  

2. Forever Freedom 2Go:

Ugyanazt tartalmazza, mint a Freedom, praktikus tasakos kiszerelésben, + grátátalmát is tartalmaz, amely nagyon hatékony antioxidáns.

Adagolás: naponta 2-3 tasak felkészülési időszakban.

Közvetlenül verseny előtt: 1 tasak.

Összetevők: stabilizált aloe vera gél (81,39%), gránátalmalé koncentrátum (10%), fruktóz, glükózamin-szulfát, kondroitin-szulfát, metil-szulfonil-metán (MSM), természetes gránátalma aroma, étkezési sav (citromsav), tartósítószer (kálium-szorbát), C-vitamin (aszkorbinsav), antioxidáns (E-vitamin)

Tápértékjelölés

100 ml termék

*RDA

1 adag (88,7 ml) termék

*RDA

Energia tartalom

68 Kcal / 283 kJ

 

60 Kcal / 251 kJ

 

Fehérje

 

 

 

 

Zsír

-

 

-

 

Szénhidrát

15,8 g

 

14 g

 

   ebből cukor (fruktóz)

13,5 g

 

12 g

 

C-vitamin

31,6 mg

52,6 %

28 mg

46,6 %

Glukózamin szulfát

1238 mg

 

1125 mg

 

Chondroitin szulfát

1014 mg

 

900 mg

 

Metil szulfonil metán

634 mg

 

562,5 mg

 

*RDA % (napi ajánlott vitamin bevitel %-a) egy adagban

 

3. Forever Active Ha:

Hyalurón-sav (80mg), gyömbér (50mg) és kurkuma (50mg) kombinációja kapszulánként. A hyalurónsav egyedi, szabadalom által védett „Injuv“ formában található. A hyalurónsav az izületek és a bőr „kenőanyaga”. Az öregedés folyamatai következtében egyre kevesebb hyalurónsav termelődik szervezetünkben. Emiatt az izületek mozgékonyságát biztosító, az izületekben jelenlevő folyadék egyre kevesebb mennyiségben termelődik. Ez vezet az izületek rosszabb mozgásához és a folyadék hiánya pedig a porckopáshoz. Tehát a hyalurónsav megfelelő mennysége és minősége nagyon fontos. Az öregedés folyamatai következtében egyre kevesebb hyalurónsav termelődik szervezetünkben. Tehát minél idősebbek vagyunk, annál fontosabb elegendő hyalurónsavat juttatni szervezetünkbe.

Szintén fontos tudni, hogy a Forever Active HA készítmény nem marha vagy disznó porcból van kivonva, hanem kakastaréjból. Használata nemcsak az izületek mozgékonyságát javítja, mint „kenő anyag”, hanem a bőr rugalmasságát és víz visszatartó hatását is.   

Adagolás: naponta 2x 1 kapszula.

Összetevők: 
szója olaj, zselatin, hordozóanyag (glicerin), Injuv Ž hyaluronsav komplex (9 % kis molekulatömegű hyaluronsav nátrium hyaluronátból), kurkuma 5,47 % (Curcuma Longa) gyökérpor, gyömbér olaj 5,2 % (Zingiber officinalis), fényezőszer (sárga méhviasz), maltodextrin, ivóvíz, cink oxid, emulgeálószer(lecitin).

Tápanyagok, hatóanyagok:

Hatóanyag:

1 db kapszula
tartalmaz:

2 db kapszula
tartalmaz:

Hyaluronsav komplex
9 % kis molekulatömegű
hyaluronsav nátrium
hyaluronátból

41,6 mg

83,2 mg

Kurkuma (Curcuma Longa)
gyökérpor (95 % curcumin)

27,4 mg

54,8 mg

Gyömbér olaj
(Zingiber Officinalis)

26,0 mg

52,0 mg

 

 

4. Forever ESM komplex

A legújabb FLP készítmény. Javítja az izületek és porcok általános állapotát, mozgékonyságát.
Csökkenti a megerőltetés utáni izületi fájdalmakat.  

A Forever ESM Complex két szabadalmaztatott összetevőt tartalmaz, N.E.M.* (Natural Eggshell Membrane) természetes tojáshéj membránt és vízoldható kurkumin komplexet.
*A N.E.M. (Natural Eggshell Membrane) az ESM Technologies, LLC. által regisztrált védjegy.
 
Felhasználási javaslat: napi 3 kapszula bőséges folyadékkal.
Hatóanyag tartalom
Napi adag 3 db kapszula tartalmaz:
Tojáshéj membrán                                             500 mg
Kurkuminoid (Kurkuma gyökér kivonatból)      63 mg

Összetevők: tojáshéj membrán, vízoldható kurkumin komplex
(tömegnövelőszer: poliszorbát 20, kókuszolaj, kurkuma gyökér
kivonat), víz, antioxidáns: D-L-alfa-tokoferol), szójaolaj, zselésítőanyag
(hal zselatin), nedvesítőszer (glicerin), víz, színezék (nedvesítőszer:
glicerin, sötét szentjánoskenyérfa extrakt). (Allergén összetevők aláhúzva láthatók).

5. Forever Calcium

A kalcium, magnézium és D vitamin megfelelő pótlása nagyon fontos a sportolóknál is.

4 tabletta Forever Calcium tartalmazza a megfelelő kalcium (800 mg), magnézium (300 mg)

bevitelét. Emellett C vitamint, mangánt, cinket és D vitamint is tartalmaz.

Összetevők: kalcium biszglycinát, kalcium citrát, kalcium karbonát, tömegnövelőszer (mikrokristályos cellulóz, keresztkötésű nátrium karboxi-metil-cellulóz, nátrium karboxi-metil cellulóz), magnézium oxid, C-vitamin (kalcium aszkorbát), magnézium biszglycinát, habzásgátló (sztearinsav), csomósodást gátló (szilícium dioxid), cink biszglycinát, dextrin, mangán biszglycinát, réz biszglycinát, természetes vanília aroma, dextróz, közepes szénláncú trigliceridek, D3 vitamin (kolekalciferol), stabilizátor (trinátrium citrát)
A kalcium szükséges a megfelelő csontozat fenntartásához. Részt vesz a normál ingerület-átvitelben és az energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
A magnézium részt vesz a normál csontozat fenntartásában, és hozzájárul a megfelelő izomműködéshez, a pszichológiai funkció fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
A D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat és izomfunkció fenntartásához, valamint részt vesz az immunrendszer normál működésében
A C-vitamin hozzájárul a normál kollagén képződéshez és ezen keresztül a normál csontozat fenntartásához.
A cink és a mangán részt vesz a normál csontozat fenntartásában, a réz hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. 

Felhasználási javaslat: napi 4 tabletta 

 Hatóanyag tartalom:

Napi adag 
(4 db tabletta) tartalmaz:

 RDA%* 

Kalcium:

800 mg

 100

Magnézium:

300 mg

 80

D3-vitamin:

5 μg

 100

C-vitamin:

80 mg

 100

Cink

6 mg

60

Mangán

2 mg

100

Réz

1 mg

100

*RDA = felnőttek számára ajánlott napi bevitel 

6.  Nature Min

Összetevők: dikalcium-foszfát, magnézium-oxid, természetes tengeri ásványianyag, tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz, nátrium-karboxi-metil-cellulóz), fényezőanyag (sztearinsav), vasfumarát, cinkszulfát mangán-glükonát, rézglükonát, L-szelenometionin, kálium-jodid, nátrium molibdát

Felhasználási javaslat: 3x2 tabletta a szervezet ásványi anyag szükségletének biztosítására.

Hatóanyag tartalom:

Napi adag 6 db tabletta

*RDA %

Kalcium

1000 mg

125

Vas

18 mg

129

Foszfor

772 mg

102

Jód

150 μg

100

Magnézium

400 mg

106

Cink

15 mg

150

Szelén

36 μg

65

Réz

2 mg

200

Mangán

2 mg

100

Molibdén

36 μg

72

* RDA %: felnőttek számára ajánlott napi bevitel százaléka

A kalcium és a magnézium szükséges a megfelelő csontozat fenntartásához és az izomműködéshez. A vas hozzájárul a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, a cink, a jód és a vas elősegíti a normál szellemi működés fenntartását. A szelén és a réz hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez.

 

7.  Forever Arctic Sea:

Általánosan ismert, hogy az Omega 3 hiánya fontos szerepet játszik a szív és érrendszeri megbetegedések keletkezésében. Ezen betegségek megelőzésében nagyon fontos megfelelő adagú Omega 3-at szedni. Kevésbé ismert az Omega 3 fontos szerepe az izületi betegségek megelőzésében és kezelésében (pl.reumatikus gyulladás), de egyes agyi kórképek (pl.Alzheimer kór, agyi érelmedés miatti korai elhülyülés) megelőzésében és kezelésében.

Ajánlott napi 6 kapszula szedése, amely 600 mg EPA (eikozapentaén sav),  600 mg DHA (dokozahexaén sav) és 300 mg oliva olajat tartalmaz.


Napi adag (6 lágyzselatin kapszula) tartalmaz:

  Tápérték

 napi adagban (6 kapszula)

 100 g készítményben

  Energiatartalom

 100 kJ (24 kcal)

 2462 kJ (588 kcal)

  zsír (g)

 3

 55

   ebből telített zsírsav g

 0

 2

  szénhidrát (g)

 0,4

 9

   ebből cukrok g

 0

 0

  Rost (g)

 0

 0

  fehérje (g)

 0,5

 14

  Nátrium (mg)

 3

 48

  Aktív összetevők: 

 

 

  tengeri halolaj

 1800 mg

 45,9 g

  tintahal olaj

 654 mg

 16,8 g

  Az olajokból származó
  Omega -3 zsírsavak:

 1305 mg

 33,5 g

   ebből EPA

 600 mg

 15,3g

            DHA

 600 mg

 15,3 g

 

 

B.  A teljesítmény fokozása, fáradás késleltetése, csökkentése:

 

8.  Argi+

L-arginin aminósavat és vitaminokat tartalmazó különleges táplálkozási igényt kielégítő élelmiszer édesítőszerrel
Nagy izomerő kifejtését elősegítő, elsősorban sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek szánt készítmény 

Az ARGI+ a vitaminok mellett 1500 mg L-arginint tartalmaz, mely szervezetünk egyik fontos aminósava. A B12, a B6-vitamin és a folsav hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a D-vitamin részt vesz az egészséges izomfunkció fenntartásában, a C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

Összetevők: L-Arginin , étkezési sav (citromsav), térfogatnövelő (maltodextrin), természetes aroma, tapadásgátló (szilícium dioxid), édesítőszer ( Xylit), C-vitamin (aszkorbinsav), D-ribóz, szőlőhéj kivonat, édesítőszer (szukralóz), gránátalma kivonat, vörös szőlő kivonat, feketeribizli por, bodza por, málnalé por, morello cseresznyelé por, szederlé por, kékáfonyalé por, D3 vitamin (kolekalciferol), B6 vitamin (piridoxin hidroklorid), savanyúságot szabályozó anyag (káliumfoszfát), B12 vitamin (cianokobalamin), folsav, K2 vitamin (menaquinone)

Tápértékjelölés

100g termék

*NRV%

1 adag, egy teáskanál (3 g)

*NRV %

Energiatartalom

330kcal /420 kJ

 

10 kcal/13 kJ

 

Zsír (g)

0

 

0

 

 ebből telített zsír

0

 

0

 

Szénhidrát (g)

20

 

0,6

 

ebből

 

 

 

 

   cukor (g)

5

 

0,15

 

   cukoralkohol (g)

1,9

 

0,06

 

Fehérje (g)

50

 

1,5

 

Só (g)

0

 

0

 

C-vitamin (mg)

800

1000

24

30

D3 vitamin (µg)

50

1000

1,5

30

B6 vitamin (mg)

14

1000

0,42

26

B12 vitamin (µg)

25

1000

0,75

30

Folsav (µg)

2000

1000

60

30

L- Arginin (mg)

50000

----

1500

---

*NRV (napi beviteli referenciaérték)

Nagyon fontos a mitochondriumok által termelt ATP mennyiségének emelése miatt.  

Adagolás: 

verseny előtt fél órával 1 tasak.

Hosszabb igénybevételnél (pl.golf esetében a 9. lyuk után), focinál félidőben, jégkorong esetében a második harmad utáni szünetben):  újabb 1 tasak.

Felkészülési időszak alatt este 1 tasak, fél órával lefekvés előtt.

A tasak tartalmát 2 dcl tiszta vízben ajánlom meginni.

 

9. Forever Bee Pollen

Virágpor.

Energia bebiztosítása.

Nagy igénybevételű sportoknál ajánlom, amikor viszonylag rövid idő alatt kell nagy energiát kifejteni: (kajak-kenu, gyorsfutás, úszás, fallabda stb).: verseny előtt 20 - 30 perccel:  8 -12 tabletta.

Folyamatos terhelést igénylő sportok: golf, foci, jégkorong stb: a játszma előtt 4 tabletta,

golfnál a 9.lyuk után további 4 tabletta, foci: meccs előtt 5 tabletta, félidőben további 5 tabletta, jégkorong: meccs előtt 4 tabletta, a harmadok közötti szünetekben 4 tabletta.

Összetevők: granulált virágpor (86%), méz, fényezőanyag (sztearinsav), csomósodást gátló anyag (szilícium dioxid), méhpempő.
Egy tabletta 430 mg virágport tartalmaz.

 

10. Energia-italok

a) FAB Forever Active Boost  

Engedélyezett természetes energia italok, nem tartalmaznak dopping-szernek minősülő anyagot.

Összetevők: szénsavas víz, cukor, dextróz, étkezési sav (E330), mesterséges édesítőszer (xylit E 969), stabilizált Aloe Vera gél, savanyúságot szabályozó anyag (E331, E332), taurin, Guarana mag kivonat, glükoronolakton, aroma, L-glutamin, gyógynövénykivonat (Eleutherococcus S., Schizandra Chinensis), inozit, vitaminok (B3, B5, B6, B12), színezék (E 160e)

Tápérték

100 ml italban

250 ml italban

Energia Tartalom

167kJ/40Kcal

419kJ/100Kcal

Fehérje g

0

0

Szénhidrát g

9,6

24

      ebből cukor g

9,6

24

Zsír g

0

0

Élelmi rost g

0

0

Nátrium mg

70

175

Taurin mg

240

600

Koffein mg

28

70

Glükronolakton mg

244

600

Inozit mg

16

40

Vitaminok

 

RDA*%

 

RDA*%

B3 mg

6,4        

25

16        

100

B5 mg

2,4

40

6

100

B6 mg

0,56

40

1,4

100

B12 μg

2

80

5

200

*felnőttek számára ajánlott napi vitaminbevitel

 

18 éven aluliaknak, várandós nőknek és szoptatás alatt, valamint koffein érzékenyek és magas vérnyomásban szenvedők számára fogyasztása nem ajánlott. Alkohollal együtt nem fogyasztható.
Felhasználás előtt óvatosan rázza össze. Hidegen fogyasztandó.

 

 b) FAB X Forever Active Boost

összetevők: szénsavas víz, stabilizált Aloe Vera gél, étkezési sav (citromsav), savanyúságot szabályozó anyag (nátrium citrát), taurin 240mg/100g, savanyúságot szabályozó anyag (kálium citrát) étkezési sav (almasav), guarana mag kivonat, glükoronolakton , aroma, L-glutamin, gyógynövénykivonat (Eleutherococcus S., Schizandra chinensis), inozit, mesterséges édesítőszer (szukralóz), vitaminok: B3 (niacinamid), B5 (kalcium-d-pantotenát), B6 (piridoxin hidroklorid), B12 (cianokobalamin), színezék (béta karotin).
 
Tápérték 
 
Energia tartalom                                     0kJ/0Kcal
Fehérje / g                                              0
Szénhidrát / g                                         0
ebből cukor / g                                       0
Zsír /  g                                                    0
Élelmi rost / g                                         0
 
Vitaminok
B3 / mg                                                  6,4           *40
B5 / mg                                                  2,4           *40
B6 / mg                                                  0,56         *40
B12 / μg                                                 1              *40
 
*felnőttek számára ajánlott napi vitaminbevitel
 
Fogyasztása gyermekek és terhes vagy szoptató nők számára nem ajánlott!
  

11. Forever Daily:

Remek összetételű készítmény, a sportolók fokozott vitamin igényét kiválóan kielégíti.

Összetevők: AOS biológiailag aktív komplex™ (kalcium biszglicinát, magnézium biszglicinát, citrus bioflavonoid, Aloe Vera gél, hesperidin, koenzim Q10, lutein készítmény, likopin készítmény, zeaxantin készítmény), csomósodásgátlóval kevert tömegnövelőszer (szilíciumdioxiddal kevert mikrokristályos cellulóz), Forever FVX20 Blend (almapor, céklapor, pirospaprika por, paradicsom por, eper por, tőzegáfonya por, acerola por, káposzta por, spenót por, hagyma por, mangosztán por, acai por, földiszeder por, pomegránát por, feketeáfonya por, brokkoli por, kelkáposzta por, sárgarépa por, tökmag por, szőlő por), C-vitamin (aszkorbinsav), fényezőanyag (sztearinsav), E-vitamin (D-α tokoferol készítmény), vas biszglicinát, keresztkötésű nátrium karboxi metil cellulóz, cink biszglicinát, niacinamid, aroma (etilvanillin), réz biszglicinát, béta-karotin, kálium jodid, kalcium – d-pantotenát, mangán biszglicinát, térfogatnövelő (nátrium karboxi metil cellulóz), L-szelenometionin, biotin, dextrin, D-vitamin (kolekalciferol készítmény), B2-vitamin (riboflavin), B5-vitamin (piridoxin hidro-klorid, piridoxal-5-foszfát), dextróz, közepes szénláncú trigliceridek, B1-vitamin (tiamin hidroklorid), B12-vitamin (cianokobalamin), krómpikolinát, emulgeálószer (trinátrium citrát), folsav, nátrium molibdát.

A B1-, a C-, a B6- és a Béta-karotin-ból származó A-vitamin részt vesz az immunrendszer normál működésében, a D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat és izomfunkció fenntartásához.
A B2-, a Riboflavin és a Mangán hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a C-vitamin a normál kollagén képződéshez és ezen keresztül a normál csontozat fenntartásához. A Tiamin és a Niacin részt vesz a normál szellemi működés fenntartásában.
A B12- és a Folsav részt vesz a normál vérképzésben, a Vas hozzájárul a normál fizikai és szellemi működéshez. A Pantoténsav részt vesz egyes ingerületátvivő anyagok és a D- vitamin szintézisében, a Jód hozzájárul a pajzsmirigyhormon normál termeléséhez.
A Cink és a Mangán részt vesz a normál csontozat fenntartásában, a Réz hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. 

 

Hatóanyag tartalom:

2 tabletta tartalmaz:

RDA%*

Béta karotin
(A-vitamin RE)

4800 μg
(800 μg)


100

C-vitamin

80 mg

100

D-vitamin

5 μg

100

E-vitamin

12 mg

100

B1-vitamin

1,1 mg

100

B2-vitamin

1,4 mg

100

Niacin

16 mg

100

B6-vitamin

1,4 mg

100

Folsav

200 μg

100

B12-vitamin

2,5 μg

100

Biotin

50 μg

100

Pantoténsav

6 mg

100

Vas

6 mg

43

Jód

75 μg

50

Cink

5 mg

50

Szelén

30 μg

55

Réz

0,9 mg

90

Mangán

1 mg

50

Molibdén

30 μg

60

Króm

30 μg

75

Hesperidin

2 mg

Koenzim Q10

1 mg

Lutein

1 mg

Likopin

1 mg

Citrus Bioflavonoid

24,7 mg

Zeaxantin

500 μg

*RDA = felnőttek számára ajánlott napi bevitel

Felhasználási javaslat: napi 2 tabletta

 

12.a  Forever Pro X2 - Chocolate

Összetevők: fehérjekeverék  33,5% (szója fehérje izolátum, tejsavó fehérje koncentrátum, tejsavó fehérje izolátum), nedvesítőszer (növényi glicerin), csokoládé chips (édesítőszer  (maltit), pálmaolaj, sovány tejpor, kakaópor, só, természetes aroma, emulgeálószer (szója lecitin)), stabilizáló szer (szorbit),  margarin (pálma olaj, víz, szójabab olaj, só, tejsavó, zsírsavak mono és digliceridjei, emulgeáló szer (szója lecitin), természetes vaj aroma, színezék (béta karotin), A-vitamin palmitát), inulin, kakaó por, édesítőszer (maltit), víz, térfogatnövelő szer (nátrium hidrogén karbonát), természetes aroma, só, édesítőszer (szukralóz)
 
A fehérje hozzájárul az izomtömeg és a normál csontozat fenntartásához, az izomtömeg növeléséhez.
 
 

 Tápérték

100 g-ban 

 Energia tartalom

1400 kJ/333 Kcal

 Zsír

11,1 g

 ebből telített zsírsav

4,4 g

 Szénhidrát

42,2 g

 ebből cukor

0 g

 Élelmi rost

4,4 g

 Fehérje

33,3 g

 Só

2 g

 
 
A termék tejet, tojást, szóját, búzaféléket, mogyorót és mogyoróféléket is feldolgozó üzemben készült.
Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet 

 

12.b  FOREVER Fast Break 

Összetevők: tejbevonó (cukor, részlegesen hidrogénezett pálma olaj, sovány tejpor, zsírdús tej, kakaópor, pálmaolaj, emulgeálószer: szójalecitin, vanília), organikus barna rizs szirup, szója naget (izolált szójafehérje, rizs keményítő), karamell (tápióka szirup, víz, cukor, részlegesen hidrogénezett pálma olaj, sovány tejpor,  nedvesítőszer: glicerin,  tejsavó fehérje koncentrátum,  természetes aroma,  savanyúságot szabályozó anyag: nátrium citrát, emulgeálószer: szójalecitin, só, sűrítőanyag: karragén), ásványi anyagok és vitaminok (kalcium citrát, magnézium oxid, dikalcium foszfát,  aszkorbinsav,  cink glükonát,  vas-biszglicinát,  Dl-alfa tokoferil acetát, niacinamid, béta karotin, A-vitamin palmitát,  rézglükonát, kalcium-d-pantotenát, biotin,  mangán citrát,  piridoxin hidroklorid, riboflavin,  tiamin mononitrát,  kálium jodid,  nátrium szelenát, folsav, cianokobalamin,  króm klorid, nátrium molibdenát), mogyoróvaj, fruktóz, sűrítő anyag (gumiarábikum), mogyoró, nedvesítőszer (növényi glicerin), mogyoró liszt, mogyoró olaj, természetes aroma, só. 
 
Tojást, csonthéjasokat és gabonát feldolgozó üzemben készült.
 

 Tápanyag/
 hatóanyag tartalom

 100 g-ban

 NRV*%

 Energia tartalom

 1645 kJ (392,9kcal)

 

 zsír (g)
   ebből telített 
 zsírsavak (g)

 16,1
 
 8,9

 

 szénhidrát (g)
  ebből cukor (g)

 46,4
 26,8

 

 fehérje (g)

 19,6

 

 só (g)

 0,98

 

 Rost (g)

 5,4

 

 A-vitamin (µg)

 1339

 167

 C-vitamin (mg)

 64,3

 80

 Kalcium (mg)

 893

 112

 Vas (mg)

 16,1

 115

 E-vitamin (mg)

 21,5

 179

 B1-vitamin (mg)

 1,6

 145

 B2-vitamin (mg)

 1,8

 129

 Niacin (mg)

 21,4

 134

 B6-vitamin (mg)

 2,1

 150

 Folát (µg)

 428,6

 214

 B12-vitamin (µg)

 4,3

 172

 Biotin ( µg)

 80,4

 161

 Pantoténsav (mg)

 8,9

 150

 Jód (µg)

 187,5

 125

 Magnézium (mg)

 428,6

 114

 Cink (mg)

 13,4

 134

 Szelén (µg)

 37,5

 68

 Réz (mg)

 2,1

 210

 Mangán (mg)

 2,5

 125

 Króm (µg)

 42,9

 107

 Molibdén (µg)

 93,8

 188

 
NRV*%: napi beviteli referenciaérték felnőttek számára