IMG_8203-msolat

Életmód tanácsadóként mindig hangsúlyozom, hogy a sport az egészség megőrzését kell, hogy támogassa. Mozgás nélkül nincs egészség, de a sport önmagában kevés az egészség megőrzéséhez. Valamint rejt magában veszélyeket is. Ezért fontos, hogy intenzív terhelés esetén szakember felügyelete mellett dolgozzunk, a terhelés pedig ne legyen egyoldalú. Utóbbira vannak a keresztedzések. 

A mostani felkészülésem alatt TRX és saját testsúllyal végzett erősítő edzéseim voltak a futás mellett heti rendszerességgel. A törzsizmok, a karizom, a fenék megerősítése sok másodpercet tud javítani az időeredményen. Továbbá az erős törzsizmok és helyesen használt farizom meg is védenek a sérülésektől futás közben. Mindig is a funkcionális mozgásokat részesítettem előnyben, erről írtam egy korábbi blogbejegyzésben, amit itt olvashatsz el: Hogyan sportolj?

FullSizeRender 2 másolat

Emellett családi sportként (a férjem sokáig volt profi golfozó) golfozni is szoktunk néha, a 10 éves kisfiunkkal együtt. Nem vagyok túl tehetséges benne, de végiggyalogolni egy 18 szakaszos golfpályát, és közben koncentrálni az ütésekre komoly fizikai teljesítmény. Ráadásul remekül ki is kapcsol.

FullSizeRender 2

Kipróbáltam a falmászást is kereszt tréningként, TRX gyakorlatokkal váltásban elég „gyilkos“ edzésforma. A jógát pedig azért szeretem, mert úgy erősít, hogy közben nyújt és lazít, fizikailag és mentálisan is. Tavaly télen rúdfitneszre jártam, és már alig várom, hogy a futószezon végeztével ismét visszamásszak a rúdra!

A mai menüm

150 gramm szénhidrátig mentem le mára, de nem komfortos érzés. Nem véletlenül határozott meg az endokrinológusom 180-200 grammot, mert ezzel működik optimálisan a testem, és marad egyensúlyban az inzulinrezisztenciám. Persze rosszul nem voltam, mivel a szénhidrátokat megfelelően osztottam szét napközben az étkezések között, ügyelve a lassan és gyorsan felszívódó szénhidrátok arányára is, de sokkal erőtlenebbnek éreztem magam, mint amilyen általában vagyok. Holnaptól töltés.

Reggeli: tükörtojás sonkával és Jókenyér wellness kenyér + paradicsom + tea

Tízórai 1: nyers karalábé

Tízórai 2: mini diós croissant (cukormentes) + koffeinmentes capuccino

Ebéd: pont 20 perc alatt készült el – natúr sült csirkemell, barna rizs és párolt brokkoli + gyümölcslé higítva– ennyire volt időm a konyhában

Uzsonna: áfonya + fél banán + kókusztej turmix

Vacsora: zöldsaláta tonhallal és kukoricával + paradicsom + Jókenyér wellness kenyér

Utóvacsora: Nairn’s zabkeksz lesz

A mai edzésem

Verseny előtti utolsó kemény résztávos gyorsító edzés az erdőben, a kisfiam kísért biciklivel.

Regeneráció

Nem állok jól. A munka projektemben jelenleg kevés olyan dolog történik, ami megkönnyítené a feladatomat. Emiatt aztán elég nagy is a stressz. Használok gyógynövényeket a stresszoldásra, ezekről majd írok még máskor, és ma kaptam egy VARÁZSTŰT a fülembe. Az ASP arany végű akupunktúrás tű tartós viseletre való, és ma beszúrták abba a pontba a fülemben, ahol hatására megemelkedik az ingerküszöböm, és jobban viselem a stresszt. És tényleg érzem a változást.

Holnap folytatás következik.

Ha tetszett amit most tőlem olvastál, kérlek oszd meg a barátaiddal, és tarts velem legközelebb is! A "Feliratkozás a blogra" gombbal értesítést kaphatsz e-mailben a jövőben megjelenő bejegyzésekről, az "Airmid nyomában" Facebook oldalamon pedig rendszeresen olvashatsz posztokat egészségmegőrzés, sport  témában.

A bejegyzésekre vonatkozó szerzői jogi nyilatkozatot a weboldal alján találod!

Köszönöm, hogy velem tartottál!