IMG_8875

Három nap múlva verseny! 2 nap múlva pedig rendezvény bonyolítás. A mai beszámoló rövid lesz, mert megyek aludni. Cserébe beleírtam a szénhidrát számítást a mai menümbe.

 A mai menüm

Ma már visszatértem a saját 180-200 grammos szénhidrát adagomhoz, de kellett is, mert a szellemi munkának és a stressznek is nagy a szénhidrát felhasználása. Inzulinrezisztensként úgy tudom a legjobban feltölteni a glikogén raktárakat, ha gyakran eszem, és olyan mennyiségű és minőségű szénhidrátot, ami nem emeli meg az inzulinszintemet, vagy ha jobban megemeli, akkor napközben, amikor a szervezetem jobban tolerálja az inzulint. Ha megemelkedik az inzulinszint, akkor utána lecsökken a vércukorszint, és máris beindul a teljesítmény hullámvasút. Ez ugyanígy működik az egészséges szénhidrát anyagcserével rendelkező embereknél is, csak talán kevésbé erőteljesen. Engem egy-egy magas inzulinszintet követő hipoglikémiás állapot (tünetei: amikor idegbeteg vagy és ölni tudnál egy kis darab csokiért) rendkívül le tud gyengíteni, erre pedig semmi szükségem nincs. Főleg most.

A verseny előtti táplálkozásról beszélek ebben a 6 perces kisfilmben, ITT tudod megnézni a YouTube csatornámon. 

Generali

Reggeli: weetabix kókusz tejjel + tea (27 gr lassú CH)

Tízórai: Jókenyér teljeskiőrlésű francia croissant szárított sonkával, brie sajttal és paradicsommal (kb. 20 gr lassú CH)

Ebéd: töltött paprika (cukor nélkül) pulykahússal és árpagyönggyel - rendeltem (43 gr lassú CH) + Alpro csokipuding (1 adag kb. 10 gr cukrot tartalmaz !– 15 gr gyors CH)

Uzsonna1: teszteltem egy isogel-t (23 gr gyors CH)

Uzsonna 2: málnás light tiramisu teljeskiőrlésű babapiskótával - rendeltem (22 gr gyors CH)

Vacsora: Jókenyér teljeskiőrlésű zabpehely kenyér humusszal, uborkával és paradicsommal (35 gr lassú CH)

Utóvacsora: Nairn’s zabkeksz lesz (10 gr lassú CH)

Nagyon sok vizet iszom már napok óta, és ez így is marad a versenyig. Most 3 liternél járok. Ebből 1,5 liter Kaqun víz. Vasárnapra nagyon meleg időt mond az előrejelzés, kell a jó hidratáltság.

 

A mai edzésem

Pihenőnap volt. De már kezdem érezni magamban a tüzet!

 

Regeneráció

Az aranytű a fülemben tényleg aranyat ér! Jól aludtam az éjjel, és kevésbé érzem a sok munka miatti stressz káros hatásait. A szombati rendezvény is összeállt mára a fejemben, már „csak” meg kell csinálni.

Holnap folytatás következik.

Ha tetszett amit most tőlem olvastál, kérlek oszd meg a barátaiddal, és tarts velem legközelebb is! A "Feliratkozás a blogra" gombbal értesítést kaphatsz e-mailben a jövőben megjelenő bejegyzésekről, az "Airmid nyomában" Facebook oldalamon pedig rendszeresen olvashatsz posztokat egészségmegőrzés, sport  témában.

A bejegyzésekre vonatkozó szerzői jogi nyilatkozatot a weboldal alján találod!

Köszönöm, hogy velem tartottál!