Tavaszi méregtelenítés lépésről lépésre

Szeretnél felfrissülni, magad mögött hagyni a tavaszi fáradtságot? Méregteleníts! Készítettem Neked egy tervet, hogyan tudod megújítani a szervezeted működését, felfrissíteni a tested-lelked-szellemed a hétköznapi életviteled mellett. Egyet viszont már most az elején leszögeznék: aki minden nap ugyanazt teszi, és közben pedig más eredményt vár, az ostoba. Arra próbálok célozni, hogy változtatni kell a szokásaidon, ha változást szeretnél !

 

Méregteleníteni sokféleképpen lehet. Jelen terv összeállításánál az volt a fő célom, hogy könnyen beilleszthető legyen a hétköznapokba. A salakanyagoktól megtisztult szervezetben jobb az energiaáramlás, hatékonyabb az oxigén és a tápanyagok felvétele. Ettől érzed jobban magad. Legalább 6 hétig folytasd a méregtelenítést.

1. Ráhangolódás

Teremts egy csendes órát magadnak.  A legjobb, ha előző este időben lefekszel (ezt amúgy sem árt ha megszokod, a méregtelenítés idejére mindenképpen), és kelj fel reggel korán, amikor még mindenki más alszik a családban. Egy bögre tea, hajnali napfény, papír és toll  kell az előkészületekhez. Írd össze, hogy mi okoz problémát a testi működésedben. Jelöld meg, hogy mely területeken vársz javulást a méregtelenítés hatására. Őszintén gondolkozz el azon is, hogy milyen egészségügyi problémák kivizsgálását halogatod már ezer éve. Tervezd meg, hogy a következő 6 hétben hogyan jársz ezek végére. Feltételezem, hogy az egyéb mindennapos teendőidről rendelkezel egy időbeosztással, legalább 1-2 hétre előre. (Ha véletlenül mégsem, itt olvashatsz a „time management“-ről.) Gondold át, hová illeszted be a mozgást (így kezdj neki a sportnak), és az eddiginél több, pihenésre szánt időt. Tartsd szem előtt a tervedet – minden értelemben!

 

10478337 884816801546450 1177493578 n

 

2. Mérgek bevitelének megszüntetése

Ilyen anyagok például a

- vegyszerek: próbáld teljesen elkerülni őket

- gyógyszerek: a nem rendszeresen szedett gyógyszereket hagyd el, ha kell, találj természetes helyettesítőt (pl. fejfájás esetére borsmenta illóolaj)

- finomított szénhidrátok: ha eddig nem tetted volna még, akkor itt az ideje, hogy véglegesen kiiktasd őket az életedből!!

- „bőrápoló szerek“: az idézőjel nem véletlen, olvasd el a címkéket, hogy mennyi kemikáliát, kőolaj származékot, stb. kensz magadra. A legtöbb drogéria láncnak már vannak saját márkás természetes bőrápoló szerei, megfizethető áron. Illetve a kevesebb mindig több, inkább vegyél minőséget.

- dohányzás

- nehéz, túlzottan zsíros, fűszeres ételek

Bár nem méreg, - amennyiben a mérték és a minőség megfelelő, - de erre a 6 hétre mondj le az alkoholról.

A kávéval is hasonló a helyzet. A moderált és minőségi kávéfogyasztás, amit élvezeti  cikként iszunk meg, és nem serkentőszerként, teljesen rendben van. Méregtelenítés ideje alatt azonban nem kívánatos a serkentés, így a kávé sem. Ebből következően sem az energiaitalok, sem a kakaó, csokoládé, fekete tea. Igaz, hogy a zöld teának is van valamennyi serkenő hatása – lassú, enyhe és elnyújtott – azonban a méregtelenítő hatása is jelentős, ezért javasolom fogyasztását.

canstockphoto18270929

3. Tápláló anyagok bevitele

Étrended összeállításánál törekedj a könnyen emészthető, tápanyagban bővelkedő élelmiszerek fogyasztására. Gyógyító táplálékok például a frissen préselt zöldség-, gyógynövény levek, mérsékelt mennyiségben a friss gyümölcsök, a teljes értékű gabonák, a tavaszi friss (nem primőr) zöldségfélék, fűszernövények. Segíti a méregtelenítést, ha kevesebb húst fogyasztasz, helyette ehetsz pl. hüvelyeseket is, hiszen nagyon magas a fehérje tartalmuk. Minden főétkezésedben legyen mindhárom makronutirensből: fehérje, lassú égésű szénhidrát (itt olvashatsz róla) és zsiradék is. A rendszeres evés – úgymint reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora – szintén az egészséged szolgálják. Elnézést, de már a könyökömön jön ki az az ostoba kifogás, hogy „ha én ennyiszer ennék, akkor már régen elhíztam volna!“ Óriási tévedés, a testsúlymenedzsment egyetlen hatékony eszköze a rendszeres táplálkozás. Csak persze nem mindegy, hogy mit és mennyit.

 

 Kattints ide: termékajánló méregtelenítéshez

 

2a2c51f4279f1ab268c586e3dd13b624  strawberries 1201963 m  855406 89168546  broccoli 470251 m 

 

4. Életmódbeli támogatás

Általában mindenkor, de a kúra ideje alatt különösen fontos, hogy mozogj többet a friss levegőn. Tarts szabályozott napi ritmust az alvással, munkával, pihenéssel eltöltött időszakokban. Tegyél rendet, tarts nagytakarítást a gondolataidban, lelki és mentális életedben is. Különösen fontos az elegendő és nyugodt alvás, hiszen szervezetünk ilyenkor tud regenerálódni.

aroma bath canstockphoto12150563

 

5. A kiválasztó szervek működésének támogatása

Kiválasztó szerveink a bőr, a vese, a máj, és a belek. Ezekből kiválasztódva a méreganyagok a vérbe, és a nyirokba kerülnek, az izzadsággal, vizelettel, széklettel távoznak a szervezetből.  Gyógyteák, gyógynövény készítmények és elegendő mennyiségű víz fogyasztásával vezetheted ki a salakanyagokat a szervezetedből.

 

Kattints ide: termékajánló méregtelenítéshez

 

Bőrön keresztüli méregtelenítés

Bőrünk a legnagyobb felületű kiválasztó szervünk. Száraz keféléssel, váltófürdővel serkentheted a jobb vérellátását és légzését, így fokozhatod a bőrön keresztüli kiválasztást. Az izzasztás is rendkívül hatékony módszer, akár sportolás közben, vagy szaunában, akár izzasztó hatású gyógynövényekkel végzed, mint például a gyömbér, vagy a hársfavirág.

Vese kiválasztásának serkentése

A vese támogatásához, a mérgek kivezetéséhez használj vizelethajtó és anyagcsere fokozó gyógynövényeket, mint a mezei zsurló, vagy a csalán, a nyírfalevél, hibiszkusz, aranyvessző vagy a gyermekláncfű. A gyógyteák fogyasztása mellett igyál elegendő mennyiségű vizet is, ami szintén a méreganyagok kivezetését szolgálja. A veseműködést támogató teák használatánál különösen ügyelj arra, hogy fennálló szívbetegség, illetve várandósság esetén mindig kérd ki szakember tanácsát az alkalmazható gyógynövényekről.

A máj méregtelenítése

A máj a legfőbb méregtelenítő szervünk. A máj működését olyan gyógynövényekkel segítheted, mint a máriatövis mag (készítményekben), az articsókalevél, cékla (ételekben), a gyermekláncfű, a cickafark, a mezei katáng, az ánizs vagy az ezerjófű teája. Ide tartoznak még az epeműködést serkentő gyógynövények is, mint pl. a borsmenta, az édeskömény. A májra ható teákat 20 perccel étkezés előtt, édesítés nélkül fogyaszd.

Bélműködés serkentése

A beleken keresztüli kiválasztást elsősorban az élelmi rostokban gazdag táplálkozás támogatja, illetve olyan gyógynövények, mint a gyermekláncfű, a cickafark, a galambbegysaláta, a lenmag, vagy például az útifűmaghéj.

A keserűanyagokat tartalmazó növények, mint például a gyermekláncfű, ezerjófű, cickafark, kamilla, mezei katáng, tárnics, fehér üröm elősegítik az emésztőnedvek termelődését, így megelőzhető a felfúvódás, támogatják a máj és az epe működését. Ezért keserűanyagot tartalmazó gyógynövény minden méregtelenítő teakeverékbe kerüljön! Nekem a Panarom Jám olaja az egyik legjobban bevált szerem a májméregtelenítéshez.

 

e8ce55a0a9221a35084bf08b46492026        flax seed pint        green tea candle canstockphoto1640986

Phönix cseppek - "ready to go" megoldás

A Phönix cseppek pedig a vese, a nyirok, a vér és a máj működésének serkentésével méregtelenítik a szervezetet. A cseppeket az útmutató szerint reggel elkeverem egy nagyüveg ásványvízben, és napközben egyenletesen elosztva megiszom. Végtelenül egyszerű, és hatékony. Ez a „ready to go“ változat a méregtelenítéshez. A Phönix cseppek „spagyrikus“ eljárással készülnek gyógynövényekből, és az a különleges bennük, hogy a különböző gyógynövények egymás hatását erősítik. Gyógyszertárban szerezheted be őket, kérj hozzá kezelő kártyát is, amin követed a cseppek napi elosztását.

 

6. Figyeld magadat!

Kövesd figyelemmel a tested változásait, hiszen az „egészség-, és testtudatod“ így alakulhat ki.

 

Végezetül a 6 hét elteltével gondold át, hogy mi az a fentiek közül,

ami már rutinként be is épült az életedbe, és megtartod saját jólléted érdekében.

 

Ha tetszett amit most tőlem olvastál, kérlek oszd meg a barátaiddal, és tarts velem legközelebb is. A "feliratkozás a blogra" gomb megnyomásával értesítést kaphatsz a jövőben megjelenő bejegyzésekről. Az „Airmid nyomában” Facebook oldalamon pedig rendszeresen olvashatsz helytálló információkat egészségmegőrzés témában. Ígérem, hogy a „bulvár-wellness” szintjét messze elkerülöm.